woensdag 3 februari 2010

Bij met je lijf ! (Totemtaal, thema 6)


Dit thema gaan we heel wat interessante dingen te weten komen over ons lichaam. We gaan ons eigen lichaam meten (bv: hoe lang is jouw tong? Is jouw linkerpink even lang dan jouw rechterpink?), we gaan teksten lezen over mensen die iets bijzonder zijn door hun lichaam (bv: de grootste mens, de mens met de langste haren, de mens met de grootste voet,...), we gaan veel te weten moeten komen over kinkuiltjes, tongrollen, voethaar,... en we gaan ook over de vieze dingen van ons lichaam leren zoals over snotjes ! Eikes!!


Maar wij hebben natuurlijk ook een heleboel vragen over ons lichaam. Vragen die wij graag willen oplossen. Als jullie dus iets willen weten over het lichaam, stel ons dan een vraag en dan proberen wij daar een antwoord op te zoeken!


6 opmerkingen:

  1. Ik heb alvast enkele interessante vragen voor jullie. Wie kan mij helpen? (Zoek maar op internet, in boeken,...)
    1) Waarom hebben wij wenkbrauwen?
    2) Waarom heb ik blonde haren en jullie bruine of zwater haren?
    3) Hoe snel groeien mijn nagels?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het spel is super mega leuk!!!!!!!! Ik heb 0 fouten gemaakt blij of niet blij! alexandro dag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leukste thema van dit jaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leukste thema van al die thema ik hou van dat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! daaaaaag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ja ssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr lllllllllleeeeeeeeeeeeuuuuuuuuukkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen