donderdag 24 maart 2011

Thema: Piraten (14 maart - 25 maart)

Beste kinderen en ouders,

De afgelopen twee weken stonden wij, juf Elke en meester Pieter in de klas van het derde leerjaar B. Graag willen wij jullie iets meer vertellen over ons thema piraten. Bij aanvang van de stage daagden wij de leerlingen uit om echte piraten te worden. Hiervoor moesten ze natuurlijk wel tal van piratenopdrachten uitvoeren.

We noemen er alvast enkele op:

  • De leerlingen moesten na het bekijken van een echte piratenfilm vertellen over de wapens, vlaggen, streken, muziek,… van de piraten.
  • De leerlingen maakten een eigen piratenvlag.
  • De leerlingen maakten overheerlijke piratenkoekjes.
  • De leerlingen leerden toneel spelen zoals echte piraten.
  • De leerlingen maakten een eigen piratenlied.
  • De leerlingen maakten een eigen piratenweerbericht.
  • De leerlingen leerden de piraten kloklezen en optellen en aftrekken tot 999.
  • En nog zo veeeeeeeeel meeer!

Elke dag kregen de leerlingen een brief van Marie Houtebeen. Marie Houtebeen is het hoofd van het roversdorp en zij liet de kinderen de piratenopdrachten uitvoeren. Indien de opdrachten goed werden uitgevoerd, Kregen de leerlingen een beloning.

Nu vrijdag, na twee weken zwoegen en zweten is het eindelijk zo ver: Het echte Piratenfeest! Op dit feestje komt ook de Kapitein Haak op bezoek. Deze stoere en sterke piraat zal de leerlingen van 3B een echt piratendiploma overhandigen. Het belooft een supertoffe dag te worden!

Graag willen wij alle kinderen, maar ook juf Lies hartelijk bedanken voor deze twee superleuke weken! Jullie waren een zeer toffe klas en we zullen jullie heel hard missen!!!!

Graag tot een volgende keer!

Jullie grote piratenvrienden,

Elke en Pieter

Enkele foto's van het piratenfeestje:

2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben dat geweldig gedaan. Ik ben ook helemaal ondergedompeld geweest in het wereldje van de piraten. Leuke, uitdagende opdrachten die voor de kinderen echt boeiend waren.
    Heel erg bedankt voor deze 2 piraten-weken en nog veel succes tijdens jullie eindstage!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. i miss jij juf lies plzzzzzz dat was heel leuk

    BeantwoordenVerwijderen