zaterdag 25 oktober 2008

Het museum voor Schone en Moderne Kunsten
















Donderdag, 23 oktober zijn wij als afsluiting van ons thema 't Snuk naar het museum gegaan. We kennen nu al heel veel van Kunst. En we gingen nu op zoek naar enkele beelden, naar een Jackson Pollock, naar Picasso, Jan Fabre,... Als eerste zagen we een grote bol vol kevers! Yes, dit is Jan Fabre. De kinderen waren heel erg blij met het zien van een echt kunstwerk van hem. Nadien gingen we een beeld bekijken en probeerden na te denken wat het beeld dacht. We zijn nadien op zoek gegaan naar moderne kunstwerken. Daar zagen we Picasso en Jackson Pollock en ook een bijzonder kunstwerk met alleen maar mosselschelpen! Als afsluiting gingen we nog naar het werk van de val van Icarus zien, van Pieter Breughel.
We vonden het echt super tof in het museum. Jammer dat we Dora Flits niet zijn tegen gekomen. Maar we hebben de smaak van Kunst nu wel helemaal te pakken!

Geniet nog van enkele foto's!

12 opmerkingen:

  1. Fijne blog. Zinvolle bijdrage over museum. Kunt u de groepsfoto doormailen naar tienen@nieuwsblad.be
    ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zou toch graag weten of dit geen grap is. Stuur maar een mailtje met je vraag in en extra info. Bedankt!
    juf Lies

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het leuk als we in de muzeum zjin gegaan en we hebben gezien de groote bal van keevertjes maar het was vies.Layla en Safia El giuliano

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vond het leuk als we het kunst gemaakt hebben want we hebben gedaan jongens apart en meisjes apart.En de jongens hebben gedaan Jackson Pollock en Jan fabre ,maar de meisjes hebben iets van griezelen gedaan en het was heel mooi. Gisteren hebben we naar het museum en we hebben gezien een grote bal van kevertjes en we hebben geluistert naar een verhaal van Icarus. En in het museum we hebben gezien het echte cader van Icarus.giuliano

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De rode zaal met de rode appel vond ik mooi .
    In het museum met Jan Faber met de bevertjes was het leuk .
    Win Delvoje met de kaka-machin was heel gek de grote zaal daar was niets meer en we moeten een kunstwerk maken van jongens & meisjes . We hebben een Jackson Pollock gemaakt en een Jan Faber .

    van. Paridaens, Gaetane

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dora flits heeft ons veel geleerd van de rode zaal en de grote zaal.Het was leuk in het museum want wij hebben veel gezien.Wij hebben ook een bol vol met kevers gezien van Jan Fabre en ook van Dali,het kunstwerk van de mosselen en ook het kunstwerk van de spiegel.Dan waren we in de lift.
    Het was leuk in het museum want het waren mooie beelden.En het was heel heel leuk!Groetjes Bryan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vond ons thema kunst heel leuk,want we hebben heel veel leuke dingen gedaan.Als wij donderdag in het museum waren,dan hebben wij een grote bal gezien,het was met kevertjes gemaakt,dat heeft Jan Fabre gedaan.Het was super tof want we hebben alleen een kunstwerk gemaakt,de jongens hebben een kunstwerk apart gedaan en de meisjes ook.

    Veel groetjes
    Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vond het museum heel leuk het leukste was met de beestjes. En dat vond ik niet zo leuk met de paard dat heeft benen zoals een spin. Maar dat was super leuk alles was goed. Aleen de Dali was niet goed. Maar al de rest was goed en leuk!!!

    Dilara

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Das een goede blog . kans jullie zijn naar een museum gegaan cool het moet fijn zijn !!
    by


    Lorella Van 6A

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vond het leuk in't snuk. we hebben een mooi schilderij gemaakt. We zijn naar het museum gegaan en we hebben veel beelden gezien. Ze waren heel mooi. We hebben een verhaal gehoord van de val van Icarus en het verhaal van koning Midas en zij ezelsoren. We hebben zoals een aarde gezien vol met kevortjes. De kunstenaar heet Jan Fabre.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vond ale schilderijjen mooi maar met het kevertjes het mooist veel groetjes Gokçehan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. dag ik ben de nicht van gökçehan,
    jullie zijn echt een coole klas heeft mijn nicht gezegd
    ik wens jullie een prettige vakantie !

    BeantwoordenVerwijderen