donderdag 22 oktober 2009

Het bos en de boerderij (22 oktober '09)

Vandaag gingen we met het 3de en het 4de leerjaar naar het bos van Gaasbeek. We leerden over de delen van een boom, de lagen in het bos en we gebruikten onze zintuigen om het bos te ontdekken. We luisterden aandachtig, we keken in het rond, we voelden aan het bos,... Wat is de natuur toch prachtig!
Je raapten bladeren en vruchten van de bomen zoals eikels, kastanjes, beukennootjes,... Sommigen gingen zelfs op kikkerjacht!

Voor het middageten hadden de juffen een verrassing. We moesten even stappen en kwamen dan aan in het Waterhof. Dat is een boerderij waar we eerst een filmpje te zien kregen van wat er allemaal op de boerderij te zien is en nadien gingen we met de boer zelf een kijkje nemen. We zagen een hele schuur vol aardappelen! Daar konden we frietjes van maken voor ons hele leven, zo veel aardappelen zagen wij. Nadien gingen we naar een pasgeboren kalfje (3dagen oud) en mochten we het aaien. Het had een beetje schrik met al die handen rond zijn kop. Toen mochten we de boer helpen met de grotere koeien eten te geven. Amai, die hadden honger!
Verder gingen we kijken hoe een koe gemolken wordt. Dat gebeurt nu met een machine. De koe krijgt snoepjes als beloning als ze veel melk heeft gegeven en braaf is in het melkhok.
En als verrassing kreeg nog iedereen een ijsje! Ja, het was wel koud, maar het heeft ons allemaal heel erg gesmaakt! Jammie!

Kijk maar naar de leuke foto's van die dag!

8 opmerkingen:

  1. Ik vond het heel leuk! Met de koeien en het kalfje en het konijn. Er waren veel patatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo!! ik ben alexandro het bos was heel leuk! de verasing!! was het film en het boer! de kalfje die was heel mooi! maar het was heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het boerderij vond heel leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vond het thema 't snuk heel heel
    leuk en fijn.In het museum was het leuk.Het schilderij van Icarus was heel tof en met mooie kleuren.Het beeld van Jan Fabre met de kevertjes was mooi en tof!Ik vond het leuk.Dora Flits kent alle kunstenaars!Het was super.Ik wil nog gaan met de klas.
    Groetjes bilal.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het heel leuk 't snuk, want ik heb veel dingetjes geleerd.Toen we naar het museum zijn gegaan, dat was heel leuk en super, want ik heb het schilderij van Icarus gezien in het echt en van Jan Fabre. Het was super mooi en als we naar het museum waren dan was het spannend.' t snuk als nieuw thema maakte mij heel heel heel blij. Veel groetjes Emre.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. juf was heel leuk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sabri

    BeantwoordenVerwijderen
  7. juf ik vont als we naar het bos
    was het niet leuk

    BeantwoordenVerwijderen